Beach Clean-up around the world

Clean Ocean Project webshop
Een strandschoonmaak hoort bij mijn vakantie. Dat klinkt raar, maar als je je bedenkt dat ik jaarlijks gemiddeld 6 weken op stranden in het buitenland doorbreng heeft het wel iets van logica. Surfen is mijn passie en een schone zee en een schoon strand horen daarbij.

Na het surfen doe ik net als de meeste surfers mee aan het ‘Pick Up 3‘ principe.
Er is altijd wel een hand vrij om drie stuks afval op te rapen.Pickup3
Dit ambitieuze initiatief kwam van de 16 jarige Cobi Emery uit California.

Tussen de surfsessies door struin ik het strand af als een echte strandjutter met een tas voor jut-schatten en een tas voor afval.

Dat de tas voor afval sneller vol is dan de tas met jut-schatten verbaasd mij inmiddels niet meer, wat op zich geen goede kwestie is.

Vislijnarmbandjes Studiosterk

Alle vislijnen gaan mee in mijn backpack naar huis zodat ik er weer armbanden van kan maken.

Gelukkig zijn er in sommige landen al goede initiatieven om zee-afval te verminderen, zoals op de Canarische Eilanden, waar ‘The Clean Ocean Project‘ zorgt dat de stranden schoon blijven. Ze maken van het afval weer prachtige producten, die in de webwinkel weer verkocht worden.

Clean Ocean ProjectIn Nederland zet de organisatie ‘Doe Mee, Verlos de Zee‘ zich in voor schone stranden doormiddel van het plaatsen van Zee-Afval-Bakken i.s.m. diverse gemeenten.

Wil je ook eens lekker jutten op een prachtig stuk uniek strand in Nederland? Dat kan, in Ter Heijde aan Zee, waar de Zandmotor is aangelegd. De Zandmotor is een kunstmatige pier van zand die ervoor zorgt dat de Nederlandse kust versterkt zal worden in de komende twintig jaar. Studiosterk organiseert in samenwerking met DreamsEvents een workshop Jutkunst. Een combinatie van heerlijk uitwaaien, het strand schoon-jutten en een mooi kunstwerk maken van je verzamelde jutschatten.
VerlosdeZee.nl

Leave a Reply