Strandjutter in de krant - studiosterk suzanne van der hoeven

Voor Vrij Magazine, de positieve bijlage van De Telegraaf op zaterdag was men op zoek naar een strandjutter. Nu ben ik niet het doorsnee beeld wat men van een strandjutter zou kunnen hebben, een man met een baard in zo’n donkerblauwe visserstrui, maar toch. Ze zochten mij.

Eerst werd er een afspraak gemaakt met de fotograaf, die zei: Doe je ding! Ok… Wat is dat dan, vroeg ik me af. Ik loop gewoon een beetje op het strand te zoeken naar dingen en sleep daarbij met wat ik gevonden heb. Dus dat was wat ik deed. Nu bleek dat hij in zijn hoofd een beeld met eb (laag water) had. Jammer, want op het afgesproken tijdstip werd het net vloed. Dat had ik hem van te voren ook al kunnen vertellen, maar ik wist nog niets van zijn plan. Met als gevolg dat de fotograaf (met zijn schoenen aan) en zijn camera op statief continue van de binnen rollende golven weg moest rennen. Best grappig.

Een paar dagen later, op een zonnige zomerdag kwam en leuke enthousiaste journaliste langs om samen met mij te gaan strandjutten en mij te interviewen. En wat vertel je dan? Blijkbaar genoeg, want er is een behoorlijk lang, prettig leesbaar en als je het mij vraagt oprecht en interessant artikel over geschreven. Ik vind het knap dat iemand van zo veel informatie een artikel kan schrijven waarin ik mezelf in herken. (geloof me, dat is wel eens anders)

Dus toen stond ik dus als strandjutter in de krant!

Bedankt voor de leuke samenwerking Sigrid Stamkot (journaliste) en Eran Oppenheimer (fotograaf) 🙂

End of summer sale armbanden studiosterkEnd of Summer SALE!

Het is 21 september dus de zomer is officieel al weer voorbij. Toch heb ik vandaag enorm genoten van de zon tijdens het strandjutten en surfen. Het leek wel zomer. Maandag is mijn vrije dag, omdat ik in het weekend altijd werk. En voor het eerst in 1,5 maand was het een keertje de hele dag droog op maandag! Het was een perfecte dag met mooi weer en leuke longboard golven. Ik ben weer helemaal opgeladen en klaar voor een nieuwe week!

Omdat de zomer nu wel echt ten einde loopt houden we uitverkoop! Dus, wil je nog graag een armband bestellen, voor jezelf of om cadeau te geven (alvast voor sinterklaas of kerst bijvoorbeeld), wees er dan snel bij! Komende weken wordt er gewerkt aan een nieuwe collectie armbanden, met nieuwe (magnetische) sluitingen. Ik hou jullie op de hoogte….

Geniet nog van het heerlijke najaarsweer!

Armband triple | Armband dubbel groen busje blauw

Het is zomer! Tijd voor het strand

02/07/2015

by

In:Nieuws-Blog

Reacties uitgeschakeld voor Het is zomer! Tijd voor het strand

zonsondergang 1 juli 2015 strand Ter HeijdeHet is zomer! Tijd voor het strand

Ik geniet echt enorm van het mooie weer, de warmte van de zon, een duik in de zee en de hele dag in bikini rondlopen zonder het koud te krijgen. Het ‘Endless Summer’ gevoel is mijn ideaalbeeld van een zomer. Dus geniet ik met volle teugen van het strand, hou even pauze houden met uitzicht op zee en ’s avonds genieten van de zonsondergang. Ik plan niets in mijn vrije tijd, want er zouden golven kunnen zijn (dus surfen) of het zou wel eens mooi weer kunnen zijn (naar het strand). De zomer staat in het teken van vrijheid. Als ik niet aan het werk ben (en gezien wij een surfschool hebben die met name in de zomermaanden druk bezocht is, is dat een uitdaging) wil ik alle kanten op kunnen. Verjaardagen, oh jee…. Eetafspraken.. op het strand! Lange termijn planning.. wat is dat?

Het nadeel van al dat mooie weer is dat er weinig te strandjutten valt. Geen mooie planken hout, visnetten of ander moois te vinden. Hooguit het afval dat de badgasten ‘vergeten’ in de prullenbak te gooien. Natuurlijk help ik een handje mee met schoonmaken, maar ja, het zou fijn zijn als iedereen mee terug neemt van het strand, wat ze brengen naar het strand. Het ‘naast de prullenbak zetten’ is een feest voor meeuwen, die het verplaatsen, of erger nog, opeten.

Ik ga even een frisse neus halen… Geniet van de zon!

studiosterk nieuws banner instagram 2015Instagram – strandjutter studiosterk

Ga je mee strandjutten?

Iedere dag kun je me op Instagram volgen.

Wat vind een strandjutter op de Nederlandse stranden.

Wat spoelt er aan?

En waarom?

Ik hou je op de hoogte via studiosterk instagram.

Nieuwsgierig?

 

bureo skateboards van visnetten gemaaktVan visnet tot skateboard

Deze mannen laten zien dat een ambitieus plan met de juiste crowdfunding wel eens werkelijkheid kan gaan worden!

Met Bureo skateboards zorgen zij voor een schonere oceaan.

Hoe werkt het? (in het kort) In Chili leveren vissers hun netten in om gerecycled te worden. In een fabriek in Chili worden de visnetten omgezet in plastic pallets (grondstof) en als skateboard gedrukt, tot slot worden de boards verscheept naar Los Angeles. Veel leuker is natuurlijk dit filmpje kijken, waar de mannen het zelf uitleggen!

 

 

Wil je zelf zo’n skateboard of bijdragen aan het project, dan kun je alvast een skateboard kopen! Als mede up-cycler van visnetten en skater kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen natuurlijk, wat een briljant idee!

 

surf blog pinterest studiosterk websiteI love Pinterest!

Kun je net als ik geen genoeg krijgen van mooie sfeerbeelden? Dan kun je niet meer op Pinterest heen.

Mijn mood boards hebben altijd als thema het strand of de zee, zoals:

Mooie reizen naar verre landen

Zonsondergang op prachtige stranden

Creatieve ontwerpen op surfboards

Inspirerende quotes in de mooiste lettertypes

En interieurs waar je jezelf al helemaal ziet zitten met een grote kop koffie of thee

Voor mij is Pinterest altijd weer één grote ontdekkingsreis.

Na een uurtje Pinterest ben ik weer helemaal opgeladen en loop ik over van de ideeën en inspiratie.

Heb je studiosterk al ontdekt op Pinterest?

Dit is een impressie van mijn quotes & typo board. (Ik hoop dat ik je kan inspireren….)

ENJOY!

reduce reuse recycle logo

Dit is Ryan van 6 jaar oud.

Hij is in mijn ogen nu al een held.

In dit filmpje wat inmiddels al meer dan 50.000 keer! bekeken is legt hij uit waarom we beter voor onze oceanen moeten zorgen en hoe we dat kunnen doen.

Watch and learn… 🙂

Vergeet niet… Reduce Reuse Recycle!

(Klik op de foto om het Youtube filmpje te bekijken.)

En… voor wie deze nog niet kent… zingt Jack Johnson het voor je.. Reduce Reuse Recycle

feest bij studiosterk nieuwe website online

 

Het is tijd voor een feestje! De website is af en dat mag gevierd worden! Trots. Dat ben ik wel, het eindresultaat is ontstaan zonder concessies te hoeven doen en ik realiseer me dat dat zeldzaam is.

Wat is er veranderd? (voor wie niet meer weet hoe de site eruit heeft gezien..) Ik heb besloten me te focussen op de dingen die ik zelf het leukste vindt. De keuze om alleen nog met materialen van het strand te werken was voor mij een logische keuze. Dat betekend dat alle andere producten (van stof) er niet meer op staan.

 

De nieuwe collectie beach armbanden is online, allemaal gemaakt van aangespoelde visnetten en lijnen. Er zijn veel nieuwe modellen armbanden zoals de gevlochten armband, de wikkelarmband en het enkelbandje. Allemaal in de herkenbare surf style van de Home by the Sea collection.

         

 En natuurlijk de vrolijke Zand Rovers, die allemaal in de spotlight gezet zijn met hun eigen paspoort.

       

Bedankt! Een BIG THANK YOU naar de mannen die deze website mede mogelijk gemaakt hebben. Allereerst Paul (mijn Dreams maatje en grote liefde) dat hij mijn eeuwige streven naar perfectie accepteert en ook altijd op zoek gaat naar de beste oplossingen. Dan natuurlijk Scott die met zijn technische kennis uiteindelijk alles oplost en tot slot Roy voor de prachtige foto’s.

Neem een kijkje en laat me vooral weten wat je van de site vindt!

home by the sea collection vislijn armbanden studiosterk

 

De release datum komt steeds dichterbij! Nog heel even en de nieuwe website is helemaal af. De webwinkel is al in de lucht, getest en werkt prima.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de sfeerfoto’s en productfoto’s van de Vislijn Armbandjes. De foto’s zijn grotendeels geschoten op het strand waar ook de vislijnen en visnetten gevonden zijn, in Ter Heijde. Ik ben zelf héél blij met de previews van de eerste foto’s en kan niet wachten tot het eerste resultaat online staat!

Nieuwe collectie Er zijn verschillende nieuwe modellen armbanden bij gekomen, zoals een wikkel armband en een gevlochten armband en de enkelbandjes.

Bestellen en verzenden Verzenden kan binnenkort naar alle landen binnen én buiten Europa met 1 druk op de knop. Betalen kan nog steeds via Ideal en binnenkort ook via Paypall. Ook de inpakservice is toegevoegd aan het keuze menu. Ik ben gek op het maken van mooie pakketjes!

Zand Rovers - jut-kunst door studiosterk

Nog steeds loop ik iedere week een rondje om te strandjutten op de Zandmotor bij Ter Heijde en Kijkduin. Het leger ‘Zand Rovers’ breidt zich nog steeds uit met monsters.

Ze worden gekscherend ‘De nieuwe huisgenoten’ genoemd. De ‘Zand Rovers’ zorgen vrijwel altijd voor een gespreksonderwerp met nieuwsgierige kinderen en volwassenen. Vrijwel iedereen vraagt zich af waar al het afval vandaan komt, hoe ik op het idee kwam en waarom ik ‘Zand Rovers’ maak.

Dus ik dacht, misschien wordt het tijd voor uitleg.

Waar komt het afval vandaan? Wel, het afval is allemaal gevonden op het strand bij Ter Heijde en is afkomstig uit de Noordzee. Vrijwel al het afval is afkomstig uit de landen die de Noordzee omringen, de rivieren die er op uit komen en van bezoekers van het strand. De stroming voor de Nederlandse kust is als een soort vicieuze cirkel die zich herhaalt, waardoor afval rondjes drijft voor de kust.

Hoe kwam ik op het idee? Goede vraag, hoe kom je überhaupt op een idee? Ik verzamelde het afval en sorteerde alles op het materiaal waarvan het gemaakt is, uit nieuwsgierigheid naar de hoeveelheden van een bepaald soort afval. Het harde, gekleurde plastic heeft vaak een bijzondere vorm en ik zag een poppetje in een paar stukjes afval en besloot het poppetje te maken, gewoon omdat het leuk is.

Ja en dan, waarom maak ik ‘Zand Rovers’. Voornamelijk omdat ik het leuk vind om te doen. Ik moet zelf lachen om die gekke bekken en merk dat ik andere mensen ook aan het lachen krijg met de ‘Zand Rovers’. Het is mooi meegenomen als het iemand bewust wordt van het effect van afval, maar dat is niet de reden waarom ik op het strand loop, afval opraap en er weer iets van maak. Ik denk dat daar wel makkelijkere manieren voor zijn, haha.

Heb je zelf vragen of wil je ook een keer aan de slag? Dat kan, het aanbod voor workshops en kinderfeestjes is te vinden op de website van DreamsEvents.