Warme Truien Dag 2012

warme truiendag studiosterk

Bij studiosterk is het iedere dag van de winter Warme Truien Dag. De verwarming gaat pas aan als ik het koud krijg en met een warme trui begin ik iedere dag.  Mijn geluk was echter dat vandaag mijn lief electriciën was thuis en daardoor de CV ketel een groot deel van de dag uit stond. Ik heb er een veel warme truien en sjaal dag van gemaakt! Gelukkig werkt alles weer momenteel…

Wat is Warme Truien Dag en waarom?

Wat?
De Warme Truiendag is een initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. Voor 2012 is gekozen voor vrijdag 10 februari. De Warme Truien Dag is een van oorsprong Vlaams initiatief dat stamt uit 2005, sinds 2007 is er ook een Nederlandse versie.

Waarom?
Ga verstandig met energie om! De verwarming één graad lager spaart per graad maar liefst 7% energie en dus ook 7% CO2 uitstoot. Met een trui aan spaar je het klimaat zonder verlies van comfort. Maar liefst 40% van alle energie die in Nederland wordt gebruikt wordt omgezet in warmte.

Er is heel veel energie te besparen bij het verwarmen van woningen, kantoren en scholen. Daarmee is een hele grote winst te boeken voor het klimaat. In Nederland gaat bijvoorbeeld maar liefst 30% van de energie in huishoudens op aan verwarming en daarop is volgens Milieucentraal nog 25 tot 30% besparing te boeken door middel van vervanging van verwarmingsketels, het installeren van dubbel glas en gevel-, dak- en vloerisolatie.

Doe mee! 
Het idee van de Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot.

Voor meer informatie kijk op http://www.warmetruiendag.nl/

Leave a Reply