We Tap Water – Nederlands kraanwater is oke

Natuurlijk sleep ik geen pakken en flessen bronwater vanuit de supermarkt naar huis terwijl er prima water uit de kraan stroomt die zich al in het huis bevindt. Om van het afval maar te zwijgen. Ik verbaas me zonder die pakken en flessen al over de hoeveelheid verpakkingsmateriaal dat er maandelijks door mijn handen gaat om gewoon te eten en te drinken.

Nee, water uit een flesje, daar doe ik niet aan. Om water mee te nemen heb ik altijd een aluminium fles bij me en als ik op vakantie ben doe ik met de locale bevolking mee, drinken zij kraanwater, drink ik het ook. En dat werkt tot nu toe prima!
Nog niet overtuigd? Laat We Tap Water je uitleggen waarom kraanwater beter is dan bronwater.

we tap water logo

 

 

 

Waarom we beter kraanwater kunnen drinken in plaats van water uit flesjes.
WeTapWater pleit voor het drinken van meer kraanwater en gaat de strijd aan tegen water in flesjes.

Lees hieronder waarom:

  1. 0,25 liter olie nodig voor 1 liter bronwater
  2. bronwater geeft 500x meer CO2 uitstoot
  3. Slechts 20% van de plastic flesjes wordt gerecycled
  4. Plastic afval bedreigt ons milieu
  5. Water bottelen is niet duurzaam
  6. bronwater voldoet aan minder eisen dan kraanwater

krnwtr

Wil je meer weten over wat We Tap Water doet of over het drinken van kraanwater in Nederland, kijk dan op de website van We Tap Water of Krnwtr.

 

Leave a Reply